+359 882 987722
гр.Варна, ул.Братя Миладинови, 27
Понеделник - Петък 9:00 - 19:00

Траян Маринов​

Лекар по дентална медицина

 

Професионални интереси

  • Кариесология
  • Ендодонтия
  • Пародонтология

Хобита

  • Фотография
  • Графичен дизайн
  • Походи и къмпингуване

Д-р Траян Маринов е роден в град Велико Търново и завършва природоматематическата гимназия в града с профил биология и здравно образование. Още през този период участва в олимпиади по биология и химия, които дават начало на страстта му към медицината. Завършва Медицински университет – Варна – специалност магистър-лекар по дентална медицина, като най-важното, което му дава университета, е увереността и желанието да помага и да се усъвършенства в сферата на консервативното зъболечение и пародонтологията. Участва активно в различни образователно-квалификационни курсове и семинари още по време на своето обучение. Позитивен и отговорен, готов да се справи с всяка ситуация и проблем. В своята практика залага на лечението без болка, използването на кофердам, увеличителна техника, биомиметичен подход и дълготрайни резултати.

Кариесология

Кариесологията е основен дял от денталната медицина и се занимава с диагностиката и лечението на зъбния кариес. За да се постигнат оптимални резултати се цели биомиметичен подход - максимално възстановяване на дефект по подобие на естествения зъб преди зъбния кариес.

endo

Ендодонтия

Ендодонтията е част от консервативното зъболечение, която се занимава с т.н. кореново лечение. Целта е прохождане, промиване, дезинфекция и запълване на кореновия канал от началото му до самия връх. Това е необходимо за един дълготраен и предсказуем резултат.

Пародонтология

Пародонтологията е един съвременен дял от денталната медицина, занимаващ се със здравето на венците и зъбодържащия апарат като цяло. Основен проблем за здравето на венците е натрупването на зъбния камък. Това е основният фактор за началото на заболяването пародонтит.

В нашата практика са се утвърдили на пръв поглед малки и прости неща, но с доказано значение за успеха на лечението. На първо място това е денталната фотография. Ние правим интраорални фотоснимки на всеки един етап от лечение – преди, по време, и след – с което Вие имате възможност да видите нещата от близо, а ние имаме възможност да ви обясним нагледно какъв е възникналият проблем, какъв е подходът на лечение и какъв е крайният резултат.

Основен приоритет на нашата практика е лечението без болка ! Поставянето на анестезия гарантира гладко протичане на лечебния процес без излишен стрес и неприятни емоции за пациента.

Кофердамът е единственият начин, който гарантира адекватна изолация на оперативното поле, и е ключов момент от поставянето на пломба/естетична обтурация и кореново лечение. Той представлява латексово платно, което обгръща лекуваните зъби и не позволява попадането на кръв и слюнка върху зъба, който се работи. Също така изолира дори от влагата от издишания въздух, което отново има значение за дълготрайността на всяка обтурация.

Използването на увеличителна техника, под формата на дентални лупсове или микроскоп, е  много важно в съвременната стоматология. Това ни дава възможност да се концентрираме върху проблема максимално и ни помага да обърнем внимание на всеки един малък детайл от лечението, което е ключът към дълготрайния и прогнозируем резултат.

Биомиметичния подход при направата на една обтурация (пломба) за нас е единствената възможнот да се постигне адеквата функция, естетика и хармония в устата на пациента. Този метод цели възстановяването на всеки детайл от зъба, така както е бил преди – всяка вдлъбнатита и изпъкналост по дъвкателната повърхност на Вашите зъби е с определено значение при дъвченето и говора.

Всички тези подходи, които се опитваме да следваме и с които работим, обединени имат една единствена цел – лечението да бъде прогнозируемо и с дълготраенн резултат

Адрес

гр.Варна, ул.Братя Миладинови, 27

Работно време

Понеделник – Петък
09:00 – 19:00

Контакти

Тел.: +359 52 987722
GSM:  +359 882 987722
Email: info@identbg.com